Tuinaanleg

Met het juiste ontwerp in handen kan de aanleg van uw tuin beginnen met ons als uw vakman. Bij een bestaande tuin beginnen met het verwijderen van hetgeen wat overbodig wordt in uw nieuwe tuin. De materialen die bewaard blijven worden in depot geplaatst. De lijnen worden uitgezet en de cunetten worden uitgegraven. De grond die eventueel overbodig is wordt afgevoerd maar waar mogelijk hergebruikt.

Vervolgens worden de cunetten gevuld met zand zodat de bestrating aangebracht kan worden. Na de bestrating volgen de andere dode materialen zoals bloembakken, vijver, waterelement of wat uw wens ook is. Ook kunt u hierbij denken aan het houtwerk zoals schutting, pergola of veranda. Na al deze elementen zijn de lijnen en hoogtes zichtbaar.

Vervolgens kunnen de plantvakken klaar gemaakt worden. De grond wordt zonodig aangevuld en we voegen vrijwel altijd compost toe voor structuurverbetering en voeding. Dit wordt door de grond gespit zodat we een goede voedingsbodem voor de beplanting hebben. Uiteraard worden de aan de grond toegevoegde elementen afgestemd op de beplanting die volgt. Het groen aanbrengen is vrijwel altijd een onderdeel die verhoudingsgewijs het minste tijd kost, maar visueel het meeste doet.

Om een indruk te geven van al het bovenstaande hebben we hier een filmpje van de aanleg van een voortuin in Veenendaal.